INFO

Kuvauksen varaaminen

 

Varaathan oman kuvausaikasi hyvissä ajoin ennen toivottua kuvaushetkeä.

Erityisesti vastasyntyneen kuvaus on hyvä varata jo odotusaikana ajoissa, jotta kuvauskalenterissani varmasti on tilaa kun aika koittaa. Varaamme kuvaukselle alustavan ajankohdan ja vahvistamme sen kun pieni ihme on saapunut maailmaan. Suosittelen varaamaan myös valmistujais- sekä rippikuvaukset etukäteen hyvissä ajoin, jotta varmasti löytyy vielä vapaita aikoja. Nämä kuvausajat menevät useimmiten hyvin nopeasti ja kalenterini täyttyy myös muista kuvauksista, joten kannattaa olla ajoissa yhteydessä.

Kuvausta varatessasi kerrothan millaiselle kuvaukselle olisi tarvetta, milloin toivoisit kuvauksen olevan sekä miltä paikkakunnalta olet. Laitathan viestiisi myös tarpeelliset omat yhteystietosi eli nimi, sähköposti ja puhelinnumero. Kuulen mielelläni myös jos sinulla on erityisiä toiveita kuvauksen suhteen. Sillä tavoin osaan tarjota sinulle juuri sinun toiveidesi mukaista kuvausta!

Jos sinulle tulee esteitä etkä pääsekään kuvauksiin, ilmoitathan asiasta minulle mahdollisimman pian. Peruuttamattomista kuvauksista peritään 50% kuvauksen hinnasta.


Kuvauksiin valmistautuminen

 

Suunnittelen ja ideoin kuvauksia etukäteen, silloin ne etenevät sujuvasti. Minulla on myös mukanani aina kaksi kameraa, useita objektiiveja sekä vara-akkuja ja – muistikortteja, joten sinun tärkeät hetkesi eivät jää ikuistamatta!

Vaatteet ovat hyvin olennainen osa kuvissa. Suosittelen valitsemaan kuvauksiin väreiltään ja sävyiltään yhteensopivia vaatteita. Luonnonläheiset värit, kuten esimerkiksi sininen, ruskea, valkoinen, harmaa ja beige, ovat kauniita ja sopivat mainiosti monenlaiseen miljööseen sekä studioon. Tärkeintä kuitenkin on se, että vaatteesi kuvastavat sinua, joten jos pidät enemmän kirkkaista väreistä taikka mustavalkoisesta niin valitse ilman muuta niitä mukaan myös kuvauksiin! 🙂  Voit ottaa mukaan myös useammankin erilaisen asukokonaisuuden ja voimme yhdessä valita sopivimman tai vaihdella asukokonaisuuksia kuvien välillä. Kun vaatetuskin on valittu harkiten näyttää kuvakin silloin harmoniselta ja viimeistellyltä kokonaisuudelta. Autan ja ohjeistan toki myös kuvaustilanteessa, joten voit ottaa rennosti ja rauhallisesti. Minulla on homma hanskassa 🙂

Lapsikuvauksissa vanhempien läsnäolo auttaa lasta rentoutumaan ja sen vuoksi on hyvä jos kuvauksiin tullaan vaikka koko perheenä. Läheisten ihmisten ympäröimänä uuteen tilanteeseen on helpompi tottua ja touhuilu kuvauksissa on paljon rennompaa ja iloisempaa. Kuvauksiin on varattu reilusti aikaa, joten ehdimme alkuun rauhassa hiukan tutustua toisiimme. Suosittelen varaamaan mukaan myös vaihtovaatteet sekä välipalaa, sillä etenkin pienemmillä lapsilla siinä kaikenlaisen puuhastelun keskellä voi iskeä nälkä. Pienen tauon ja välipalan jälkeen voidaan hyvillä mielin taas jatkaa kuvauksia.  

Newborn- kuvauksiin valmistaudutaan erityisen huolellisesti. Kuvauspaikka, oli se sitten perheen kotona tai studiolla, pidetään kuvauksen ajan normaalia huonelämpöä lämpimämpänä. Tällä tavoin varmistetaan, että pienokaisella on riittävän lämmin koko kuvauksen ajan. Newborn-kuvauksiin käyttämäni rekvisiitta on varattu nimenomaan näitä kuvauksia varten ja niiden puhtaudesta huolehditaan tarkasti. Näin takaan jokaiselle vastasyntyneelle turvallisen kuvauksen myös tältä osin. Kuvauksiin on varattu reilusti aikaa, joten ehdimme hyvin pitää taukoja. Näissä kuvauksissa on täysin normaalia, että vauvan syöttelyyn ja nukutteluun menee  aikaa. Sitä ei kannata stressata etukäteen. Kaikki sujuu mainiosti omalla painollaan ja kuvauksissa edetään rauhallisesti vauvan ehdoilla 🙂

 


Kuvausten jälkeen

 

Kun kuvaukset ovat ohi alkaa minun työni toinen osa. Valikoin, käsittelen ja viimeistelen kuvat tarkoin, jotta sinä saat laadukkaat kuvat itsellesi. Kasaan kuvapaketit, jotka sisältävät kuvista täysresoluutioiset versiot alkuperäisessä koossa sekä nettikuvat kuvaajan vesileimalla varustettuna. Otan sinuun yhteyttä kun kuvat ovat valmiit ja toimitan kuvapaketit sinulle nettigallerian kautta tai muistitikulla. Toimitusaika voi hiukan vaihdella sesongin mukaan, pääasiassa toimitan kuvat parin viikon sisällä kuvauksesta. Saat minulta henkilökohtaisen kuvaustunnuksen, jolla pääset omaan kuvagalleriaasi. Siellä voit tilata kuvistasi erilaisia kuvatuotteita sekä ladata kuvat suoraan omalle koneellesi.

Laskun valokuvauksesta toimitan sähköpostitse.

 


Hääkuvausinfoa

 

Häät ovat hyvin merkittävä ja ainutkertainen päivä ja siksi on ensisijaisen tärkeää, että kuvat hääpäivästänne onnistuvat ja ovat juuri teidän toiveidenne mukaisia. Hääkuvauspaketteihin kuuluu suunnittelupalaveri, jossa voimme yhdessä käydä läpi tulevia juhlia sekä suunnitella kuvausta. Voitte kertoa omat toiveenne ja ideanne kuvien suhteen ja voimme käydä myös katsomassa kuvauspaikan valmiiksi hääpotretteja varten. Hääkuvaajana pyrin ikuistamaan jokaisen merkittävän hetken ja kauniin yksityiskohdan, hienotunteisesti ja huomaamattomasti. Hääpäivänne ihana ja ikimuistoinen tarina hehkuu upeissa ja herkissä ikuistetuissa yksityiskohdissa sekä koskettavissa tunnelmaa kertovissa kuvissa. Näin voitte elää uudestaan tuon merkittävän päivän vielä vuosienkin päästä!

Ryhmä- sekä yhteiskuvissa avustan ja ohjaan juhlaväkeä, jotta kaikki sujuu mukavasti. Kuvaajana tehtäväni on huolehtia, että päivän aikana saamme ikuistettua myös ne kaikki tärkeät yhteispotretit, joita olette toivoneet.

Hääkuvauspaketit sisältävät myös varausmaksun, joka on 20% varaamanne hääkuvauspaketin hinnasta. Varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä ja loppulasku tulee kuvien mukana. Hääkuvien toimituksessa menee hiukan pidempään sillä käsiteltävänä on melko suuri määrä kuvia. Dokumentaarisiin hääkuvauspaketteihin kuuluu kuvien toimitus muistitikulla.

 


Tekijänoikeuksista

 

 Asiakas saa laajat kuvien käyttöoikeudet omaan yksityiseen käyttöön, eli voit tilata kuvistasi rajattomasti kuvatuotteita sekä käyttää niitä somessa. Sosiaalista mediaa varten kuvapaketeissa on nettikuvaversiot, joissa on kuvaajan vesileima. Jos tarvitset kuvia kaupalliseen käyttöön teemme niistä erillisen sopimuksen. Kuvien tekijänoikeus säilyy minulla.  Tekijänoikeuslain nojalla kuvien muokkaaminen, kuten esimerkiksi rajaaminen tai värimuunnokset, on kielletty. Myös kuvien eteenpäin luovuttaminen esimerkiksi erilaisiin kilpailuihin ilman lupaani on kielletty.

 


Rekvisiitat

 

Minulta löytyy kuvauksiin monenlaisia rekvisiittoja. Valikoima päivittyy jatkuvasti, kysy rohkeasti kuvausta varatessasi millaista on sillä hetkellä tarjolla! Tällä hetkellä löytyy erikokoisia koreja, matkalaukkuja, lampaantaljoja, vilttejä, pehmoleluja, kukkia, kehyksiä sekä newborn-kuvauksiin myssyjä, neuleita ja hiuspantoja. Voit toki tuoda myös omia rekvisiittoja kuvauksiin mukaan!

 


Millainen kuvaus sopisi sinun tarpeisiisi? Kurkkaa kuvauspaketteihin!