Yleiset ehdot

VALOKUVAUSPALVELUN YLEISET SOPIMUSEHDOT

Tutustuthan näihin huolella.

Kuvausmaksu ja kuvatuotteiden hinta sekä sisältö määräytyvät aina varaushetkellä voimassa olevan hinnaston mukaan. Muusta on sovittava etukäteen. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%

Kuvausmaksun suorittamalla asiakas vahvistaa kuvausvarauksen ja toimitan laskun kuvausmaksusta varauksen yhteydessä. Kuvausmaksulla on maksuaikaa 2 viikkoa, jonka jälkeen kuvausvaraus raukeaa ellei kuvausmaksua ole suoritettu.

Tarvittaessa kuvausta voidaan siirtää, esimerkiksi sairaustapauksen vuoksi. Ilmoitathan hyvissä ajoin jos kuvaustasi täytyy siirtää. Voimme katsoa uuden kuvausajan mahdollisimman pian.

Miljöökuvauksissa on aina säävaraus eli huonon sään sattuessa siirrämme kuvausta tai kuvaamme studiolla.


Hääkuvaukset sisältävät varausmaksun, joka on 20% varatun hääpaketin hinnasta. Varausmaksu hyvitetään loppusummasta eikä varausmaksua palauteta, sillä olen pitänyt kyseisestä päivää varattuna ja kieltäytynyt muista työtarjouksista. Loppusumma maksetaan kuvien toimituksen yhteydessä laskulla. Toimitan hääkuvat 4-6 viikon sisällä, sesongista sekä kuvauspaketin laajuudesta riippuen

Asiakkaan kannattaa tutustua portfolioon ja aiempiini töihini. Muuttuvien olosuhteiden vuoksi en voi taata, että kuvat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan samanlaisia kuin muut aiemmat kuvat. Jokainen kuva on erilainen ja uniikki, joten täydellistä kopiota on mahdoton tehdä. Jokaista kuvaa käsitellessäni käytän omaa visuaalista silmää, tyyliä ja näkemystä. Kuvauksen varaamalla asiakas hyväksyy minun tyylini kuvata sekä käsitellä kuvat.

Säilytän asiakkaan kuvia 3kk kuvauksesta. Tämän ajan puitteissa asiakkaan on mahdollista tehdä lisätilauksia. Tilaamiensa kuvatiedostojen varmuuskopiointi on asiakkaan vastuulla.

Toimitan asiakkaalle koevedokset kuvauksen jälkeen sähköiseen kuvagalleriaan, jossa voi tehdä kuvatuote-tilauksen. Asiakas on vastuussa siitä, että koevedosgalleriassa tehdyt valinnat ovat varmasti oikein. Tässä yhteydessä asiakas voi esittää toiveita kuvien muokkauksen suhteen. Huomioithan, että koevedoskuvia ei saa julkaista eikä kopioida, tai ottaa kuvakaappauksia. Koevedosgalleria on auki 2 viikkoa ja kuvatuote-tilaus tehdään tämän ajan puitteissa. Ilmoitathan, jos tarvitset lisäaikaa.

Kuvien tekijänoikeus säilyy aina kuvaajalla.  Tekijänoikeuslain nojalla kuvien muokkaaminen, kuten esimerkiksi rajaaminen tai värimuunnokset, on kielletty. Sovimme kuvien julkaisusta sekä käyttöoikeuksista yhdessä kuvaussopimuksessa.

Asiakas saa ostamiinsa kuvatiedostoihin laajan käyttöoikeuden omaan yksityiseen käyttöönsä. Jos tarvitset kuviasi kaupalliseen käyttöön teemme niistä erillisen sopimuksen. Kuvien eteenpäin luovuttaminen esimerkiksi erilaisiin kuvakilpailuihin, muille yrityksille tai muuhun vastaavaan on kielletty ilman minun lupaani, sillä asiakkaalla ei ole oikeutta luovuttaa kuvien käyttöoikeuksia eteenpäin.

Asiakas voi tilata kuvistaan laadukkaita ja upeita fine art -valokuvia sekä erilaisia kuvatuotteita. En ota vastuuta asiakkaan muualla teettämistä valokuvista tai kuvatuotteista, sillä en voi vaikuttaa eri kuvatulostusliikkeiden työn tasoon tai laitteistoon.

Hyvä valokuva on monien osien summa ja onnistuakseen se vaatii myös työrauhan. Toivon, että saan rauhan työskennellä ja tehdä työni huolellisesti, ja että voimme asiakkaan kanssa yhteistyössä toimia niin, että kuvat onnistuvat parhaalla mahdollisella tavalla. Muutoin en voi taata kuvien laatua.