Yleiset ehdot


Valokuvauspalvelun sopimusehdot.

   • Kuvauspaketin hinta sekä sisältö määräytyvät aina varaushetkellä voimassa olevan hinnaston mukaan. Muusta on sovittava etukäteen. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%
   • Tarvittaessa kuvausta voidaan siirtää, esimerkiksi sairaustapauksen vuoksi. Ilmoitathan mahdollisimman pian jos kuvaustasi täytyy siirtää. Peruuttamattomista kuvauksista peritään 50% kuvauksen hinnasta.
  • Miljöökuvauksissa on aina säävaraus eli huonon sään sattuessa siirrämme kuvausta tai kuvaamme studiolla.
  • Hääkuvaukset sisältävät varausmaksun, joka on aina 20% varatun hääpaketin hinnasta. Varausmaksu hyvitetään loppusummasta eikä varausmaksua palauteta, sillä olen pitänyt kyseisestä päivää varattuna ja kieltäytynyt muista työtarjouksista. Loppusumma maksetaan kuvien toimituksen yhteydessä. Toimitan hääkuvat 3-6 viikon kuluttua, sesongista sekä kuvauspaketin laajuudesta riippuen.
  • Asiakkaan kannattaa tutustua portfolioon ja aiempiini töihini. Muuttuvien olosuhteiden vuoksi en voi taata, että kuvat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan samanlaisia kuin muut aiemmat kuvat. Jokainen kuva on erilainen ja uniikki, joten täydellistä kopiota on mahdoton tehdä. Jokaista kuvaa käsitellessäni käytän omaa visuaalista silmää, tyyliä ja näkemystä. Kuvauksen varaamalla asiakas hyväksyy minun tyylini kuvata sekä käsitellä kuvat.
  • Säilytän asiakkaan kuvia 3kk kuvauksesta. Asiakas vastaa itse kuviensa varmuuskopioinnista.
  • Toimitan asiakkaalle koevedokset kuvauksen jälkeen sähköiseen kuvagalleriaan, jossa voi tehdä omat kuvavalinnat. Asiakas on vastuussa siitä, että koevedosgalleriassa tehdyt valinnat ovat varmasti oikein. Tässä yhteydessä asiakas voi esittää toiveita kuvien muokkauksen suhteen. Huom! Koevedoskuvia ei saa julkaista eikä kopioida, tai ottaa kuvakaappauksia. Kun asiakas on tehnyt valinnat, minä käsittelen ja viimeistelen valitut kuvat ja toimitan ne henkilökohtaiseen kuvagalleriaan. Toimitusajat hiukan vaihtelevat sesongista riippuen. Laskun toimitan sähköpostitse.
  • Asiakas saa jokaisesta kuvasta kaksi eri versiota: alkuperäisessä koossa täydellä resoluutiolla sekä nettiversion pienennetyssä koossa vesileimalla varustettuna. Erilliset ohjeet kuvien lataamiseen tulee kuvien toimituksen yhteydessä.
  • Kuvien tekijänoikeus säilyy aina kuvaajalla.  Tekijänoikeuslain nojalla kuvien muokkaaminen, kuten esimerkiksi rajaaminen tai värimuunnokset, on kielletty. Kuvaajalle jää oikeus julkaista kuvia omassa portfoliossaan sekä markkinoinnissaan. Muusta on sovittava etukäteen.
  • Asiakas saa kuvien laajan käyttöoikeuden omaan yksityiseen käyttöönsä, eli voit rajattomasti teettää omista kuvistasi printtejä tai kuvatuotteita. Jos tarvitset kuviasi kaupalliseen käyttöön, teemme niistä erillisen sopimuksen. Kuvien eteenpäin luovuttaminen esimerkiksi erilaisiin kuvakilpailuihin, muille yrityksille tai muuhun vastaavaan on kielletty ilman minun lupaani, sillä asiakkaalla ei ole oikeutta luovuttaa kuvien käyttöoikeuksia muualle.
   • Asiakkaiden on mahdollista tilata kuvistaan minun kauttani laadukkaita ja upeita fine art -printtejä sekä erilaisia kuvatuotteita. En ota vastuuta asiakkaan muualla teettämistä printeistä, sillä en voi vaikuttaa eri kuvatulostusliikkeiden työn tasoon tai laitteistoon.
  • Hyvä valokuva on monien osien summa ja onnistuakseen se vaatii myös työrauhan. Toivon siis, että saan rauhan työskennellä ja tehdä työni huolellisesti, ja että voimme asiakkaan kanssa yhteistyössä toimia niin, että kuvat onnistuvat parhaalla mahdollisella tavalla. Muutoin en voi taata kuvien laatua.