Yleiset ehdot

Valokuvauspalvelun yleisiä sopimusehtoja.

 

 

  • Kuvauspaketin hinta sekä sisältö määräytyvät aina varaushetkellä voimassa olevan hinnasto mukaan. Muusta on sovittava etukäteen. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%
  • Hääkuvaukset sisältävät varausmaksun, joka on aina 20% varatun hääpaketin hinnasta. Varausmaksu hyvitetään loppusummasta eikä varausmaksua palauteta, sillä olen pitänyt kyseisestä päivää varattuna ja kieltäytynyt muista työtarjouksista. Loppusumma maksetaan kuvien toimituksen yhteydessä.
  • Asiakkaan kannattaa tutustua port folioon ja aiempiini töihini. Muuttuvien olosuhteiden vuoksi en voi taata, että kuvat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan samanlaisia kuin muut aiemmat kuvat. Jokainen kuva on erilainen ja uniikki, joten täydellistä kopiota on mahdoton tehdä. Jokaista kuvaa käsitellessäni käytän omaa visuaalista silmää, tyyliä ja näkemystä.
  • Säilytän asiakkaan kuvia 3kk kuvauksesta ja huolehdin asianmukaisesti niiden varmuuskopioinnista.
  • Toimitan asiakkaalle koevedokset kuvauksen jälkeen henkilökohtaiseen galleriaan, jossa voi tehdä omat valinnat. Huom! Koevedoskuvia ei saa käyttää eikä kopioida, tai ottaa kuvakaappauksia. Kun asiakas on tehnyt valinnat, minä käsittelen ja viimeistelen valitut kuvat ja toimitan ne henkilökohtaiseen galleriaan. Toimitusajat hiukan vaihtelevat sesongista riippuen. Laskun toimitan sähköpostitse.
  • Asiakas saa jokaisesta kuvasta kaksi eri versiota: alkuperäisessä koossa täydellä resoluutiolla sekä nettiversion pienennetyssä koossa vesileimalla varustettuna. Erilliset ohjeet kuvien lataamiseen tulee kuvien toimituksen yhteydessä.
  • Kuvien tekijänoikeus säilyy aina kuvaajalla.  Tekijänoikeuslain nojalla kuvien muokkaaminen, kuten esimerkiksi rajaaminen tai värimuunnokset, on kielletty.
  • Asiakas saa kuvien laajan käyttöoikeuden omaan yksityiseen käyttöönsä, eli voit rajattomasti teettää omista kuvistasi printtejä tai kuvatuotteita. Jos tarvitset kuviasi kaupalliseen käyttöön, teemme niistä erillisen sopimuksen. Kuvien eteenpäin luovuttaminen esimerkiksi erilaisiin kuvakilpailuihin, muille yrityksille tai muuhun vastaavaan on kielletty ilman minun lupaani, sillä asiakkaalla ei ole oikeutta luovuttaa kuvien käyttöoikeuksia muualle.
  • Asiakkaiden on mahdollista tilata kuvistaan minun kauttani laadukkaita ja upeita fine art -printtejä sekä erilaisia kuvatuotteita. En ota vastuuta asiakkaan muualla teettämistä printeistä, sillä en voi vaikuttaa eri kuvatulostusliikkeiden työn tasoon tai laitteistoon.
  • Hyvä valokuva on monien osien summa ja onnistuakseen se vaatii myös työrauhan. Toivon siis, että saan rauhan työskennellä ja tehdä työni huolellisesti, ja että voimme asiakkaan kanssa yhteistyössä toimia niin, että kuvat onnistuvat parhaalla mahdollisella tavalla. Muutoin en voi taata kuvien laatua.